уторак, 2. јануар 2018.

IN MEMORIAM: Preminuo Dušan Mitošević, igrač zlatne generacije Radničkog

NAJSTABILNIJI PRVOLIGAŠ

U 68. godini života, nakon duže bolesti, preminuo je bivši fudbaler i fudbalski trener Dušan Mitošević, koji je ostavio dubok trag u Srbiji – igrajući za niški Radnički i na Kipru – kao jedan od najuspešnijih i najtrofejnijih srpskih trenera.

 U svojoj igračkoj karijeri u dva navrata bio je fudbaler Radničkog a zlatna slova istorije kluba sa Čaira ispisivao je igrajući od 1975. do 1981. godine sa čuvenom generacijom koja je prvi put dovela Evropu u Niš. Nakon kraće epizode u francuskom Nimu ponovo se vraća u Radnički u sezoni 1982/83. koja je takođe bila veoma uspešna i poznata kao period kada je klubu nadenut nadimak “Real sa Nišave”, a osim što je Mitošević tada igrao polufinale Kupa UEFA, proglašen je i za najboljeg strelca u istoriji kluba, ispred legendarnog Nenada Cvetkovića.

Kao napadač, za šest godina u niškom klubu, odigrao je 142 meča u kojim je postigao 48 golova, a u ponovnom dvogodišnjem angažmanu postigao je 28 golova u 57 nastupa. Negov veliki doprinos niškom Realu na kraju se ogledao u 76 golova postignutih u 199 mečeva!

Нема коментара: