четвртак, 21. мај 2009.

Evergrin zvezde na delu

Koncert „Proleće u Beogradu”, na kome će neke od najvećih zvezda domaće zabavne muzike otpevati čuvene evergrin pesme, biće održan večeras u beogradskom Domu sindikata. Na ovoj manifestaciji nastupiće legende jugoslovenske muzičke scene: Lola Novaković, Dušan Jakšić, Ljiljana Petrović, Miki Jevremović, Bisera Veletanlić, Leo Martin, Radmila Karaklajić, Neda Ukraden, Maja Odžaklijevska, Dragan Mijalkovski, Nada Pavlović, Zafir Hadžimanov, Drago Diklić, Lado Leskovar i grupa „Lutajuća srca”. 
 
- Mislim da stvarno taj koncert treba čuti. Tu će biti toliko dobrih pevača, toliko lepe pesme, finog naboja... nema sintetike, sve je uživo, uz veliki orkestar koji odlično svira, sa odličnim dirigentom Vojkanom Borisavljevićem. Čuće se lepa melodija, lepi tekstovi, a i treba nam malo romantike - kaže Leo Martin, jedan od učesnika koji će se, poput ostalih kolega, predstaviti sa jednom ili dve najprepoznatljivije pesme iz svoje karijere. 
 
- Na koncertima tog tipa mi na neki način garantujemo kvalitet, kao i to da sam karakter koncerta podseća na mali festival dobre muzike kakav je nekada bio „Beogradsko proleće”. Setićemo se lepih pesama koje su postale evergrin i smernica dobre muzike koja će ostati da živi sa nama - ističe Maja Odžaklijevska, koja je, kao i Bisera Veletanlić, sigurna da će ovo biti koncert za pamćenje. 
- Nema tu puno mudrovanja - ako neko hoće da čuje nešto što je nekad slušao i što je vezano za njegovu mladost, a možda i starost, doći će u Dom sindikata. U stvari, biće to jedno lepo uzdisanje za nečim što je skoro prošlo. Biće to jako dobar koncert - poručuje Bisera Veletanlić. Karte za koncert su rasprodate.
 
 (izvor -- BLIC)

Нема коментара: