субота, 16. јануар 2010.

Hajduk konačno oprostio Beari odlazak u Zvezdu

Jedan od najboljih golmana u istoriji jugoslovenskog fudbala Vladimir Beara konačno je dobio status legende splitskog Hajduka, pošto su njegove fotografije stavljene pored ostalih velikana koji su nosili beli dres.
Beara je bes navijača i čelnika kluba navukao 1955. godine, kada je odlučio da pređe u Crvenu zvezdu. Iako je davno poznato da je do tog, u to vreme senzacionalnog transfera došlo zahvaljujući tadašnjim funkcionerima "bilih", koji su tvrdili da takvog golmana niko neće, Beara je više od pola veka ostao u nemilosti.
To nije promenila ni činjenica da je Beara veoma brzo postao jedan od najboljih golmana sveta. Englezi su mu dali nadimak "veliki Vladimir", a divio mu se i u to vreme neprikosnoveni Rus Lav Jašin.
Pre desetak godina tadašnji predsednik Hajduka Branko Grgić pozvao je Bearu na Poljud i dodelio mu mesto u svečanoj loži, ali je slavni golman tek sada zvanično dobio status klupske legende i njegove fotografije su se konačno našle pored ostalih velikana Hajduka, kao što su Frane Matošić i Bernard Vukas.
Uprkos tome, stiče se utisak da u klubu i dalje postoji otpor povratku Beare u klub, jer je neshvatljivo da on nje pozvan da prisustvuje stavljanju fotografija na "zid velikana" na Poljudu. (izvor --- TANJUG=

Нема коментара: