среда, 6. мај 2009.

„Plavi orkestar“ u SKC-u

Grupa „Plavi orkestar” će 16. maja održati koncert u beogradskom SKC-u. Članovi jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije, koji su se posle mnogo godina ponovo okupili ove zime na Bjelašnici i snimili novi album, rešili su da klupskim koncertima u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani i Zagrebu naprave uvod u veliku regionalnu turneju koja počinje na jesen 2009. godine.
- „Plavi orkestar”, koji je svoju karijeru počeo 1983. svirajući po malim klubovima, na ovaj način želi da rekonstruiše energiju početka i da oči u oči sa publikom proveri svoju snagu u klubovima sa najmanjim prostornim kapacitetima, najviše do 300 ljudi - kaže Saša Lošić.
Broj ulaznica biće ograničen, a karte se mogu nabaviti isključivo na dan koncerta u 20 časova na blagajni kluba. Jedna osoba će moći da kupi najviše dve ulaznice koje će važiti i za ulazak na veliki koncert u sklopu jesenje turneje.
U okviru ove mini turneje, koju su Loša i ekipa nazvali „Proba orkestra”, po istoimenom filmu Federika Felinija, bend nastupa 15. maja u Sarajevu na Akademiji scenskih umetnosti, 16. u beogradskom SKC-u, 22. u ljubljanskoj galeriji ŠKUC i 25. maja u Zagrebu, „Gjuro 2”.
- Radujem se koncertima. U Beogradu nismo svirali više od decenije. U divnom sećanju ostao mi je poslednji koncert, jednog davnog leta u Filmskom gradu u Košutnjaku. Kao i naš prvi beogradski koncert na Tašmajdanu, 1985. godine, koji je bio sjajan - kaže Loša.
Interesantno je i to što će „Plavi orkestar” na ovoj mini turneji menjati repertoar od koncerta do koncerta. Iako na ovim nastupima nameravaju da predstave i prvi singl sa novog albuma, čuveni bend u klubovima će svirati i pesme koje su retko izvodili uživo, poput: „Gujo, vrati se” ili „Kad mi kažeš paša”... (izvor --- BLIC)

Нема коментара: