среда, 23. април 2014.

PRO ARTE

(izvor - leksikon YU mitologije)


:: Frontmen @ 2004-12-15 :::
Pro Arte su početkom sedamdesetih godina XX veka važili za zajebane momke: stajali su na ćošku (ulica) Kralja Tomislava i Titove, i dobacivali curama. Imali su par pjesama, ali novije otkriće jeste Čobijeva gluma u filmu "Složna braća". To je bila dobra serija šteta što nema nijedne serije na film stranama. Čobi je dao izvanrednu ulogu (za pjevača).

-- pank 77 @ 2005-06-17--
Odlična pop muzika iako su ih mnogi potcenjivali bez pravog razloga. Dobro imali su ono smarne poskočice tipa Tike, tike tačke ali su imali i hrpu divnih pesama. Šta bi s njima u poslednjih 25 godina zna li neko?!

-- by Boban @ 2005-08-21
Ovo na ćošku Kralja Tomislava i Titove trebalo bi da znaci da se desavalo u Sarajevu, to nikako nije moguce jer su Pro arte pocetkom 70-ih vec bile preselile u Zagreb.
Inace, osnivač i vodja Pro arta je Đorđe Novković.

------- Damir, Zgb @ 2006-03-03
Meni se najviše sviđaju njihove pjesme "Tike tike tačke" i "Dolina našeg djetinjstva" Mislim da je njihove pjesme pisao Đorđe Novković (otac od Borisa Novkovića, ako niste znali Vladimir Savčić - Čobi mu je vjenčani kum)

--- by vz @ 2006-07-12 
Pro arte su bili i ostali najjaca grupa za sva vremena oni koji nista ne znaju o pro artama recic u samo da pro arte je osnovao slobodan kovacevic a ne dorde novkovic to je pod 1 za pro arte dorde novkovic je saznao tek 1971 godine i to vise nisu bili orginal pro arte za koje vi pricate 2 lp album pruzi mi ruke ljubavi je 1 album od pro arta gde je i novkovic a vladimir savcic cobi nije seljacina i kretecina ni cobanin vec je pevac i glumac kda bude ovo procitao cobi ce taj sto je napisao kaznu od 100000000 e zato sto vreda cobija bez razloga i bez istine pod 3 najaci sastav pro arta je bio 1973 godine kada su se ujedinili sa indexima to je trajalo skoro 2 godine da nije pristao miroslav saranovic fadil redzic i slobodan kovacevic od toga bi bilo nista a pod 4 najaca pesma od pro arta je tuzna su zelena polja i suzana sami prosudite zasto i pod 5 da vise nikada ne vredjate Cobija a pogotovo grupu pro arte bice kazna za neposlusne posetioceovoga sajta

(IZVOR -LEKSIKON YU MITOLOGIJE)

Нема коментара: